USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Miksi pakettini on toimitettu eri noutopaikkaan kuin mihin tilasin sen?

Mikäli tuote ei mahdu automaattiin tai automaatti on täynnä, toimitamme paketin kotiosoitettasi lähinnä olevaan postin/matkahuollon toimipisteeseen. Saapumisilmoituksesta näet, mistä voit hakea paketin.

Minulle on toimitettu väärä tuote.

Mikäli sinulle on toimitettu väärä tuote, pyydämme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme. Tietoja, joita tarvitset asioidessasi, on tilaajan nimi ja tilausnumero. Tilausnumeron näet sähköpostiisi saapuneesta tilausvahvistuksesta.

Tuote oli vahingoittunut kuljetuksessa, miten toimin?

Mikäli huomaat pakettisi vahingoittuneen kuljetuksessa, ilmoitathan asiasta heti asiakaspalveluumme. Tietoja, joita tarvitset asioidessasi, on tilaajan nimi ja tilausnumero. Saatamme lisäksi vaatia kuvan vahingoittuneesta paketista jatkokäsittelyä varten.

Vaurioituneesta/viallisesta tuotteesta tulee reklamoida viimeistään 30 päivän kuluessa vastaanottamisesta.

Miten palautan tuotteen?

Kuluttajasuojalain mukaisesti kuluttajalla on etämyynnissä 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus.

Tuotteen tulee olla käyttämätön ja alkuperäisessä kunnossa. Tuote on palautettava aina alkuperäispakkauksessaan.

Palautusoikeus ei koske lahjakortteja, kustomoituja pelipaitoja (Replica Authentic ja Kannatuspelipaita) tai Game Worn -pelipaitoja.

Palautustapauksissa pyydämme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme. Tietoja, joita tarvitset palautusta tehdessäsi: tilaajan nimi, tilausnumero ja palautuksen syy.

Mikäli kyseessä on viallinen tuote, saatamme vaatia viallisen tuotteen palautusta tai tarvita siitä kuvan jatkokäsittelyä varten.

Kuluttajasuojalain mukaisesti palautamme maksamasi kauppahinnan tilauksen yhteydessä ilmoittamallesi tilille.

Tilaaja vastaa palauttamisesta aiheutuvista välittömistä kuluista.

Palautin tuotteen, milloin saan rahani takaisin?

Palautukset käsitellään n. 14 arkipäivän kuluessa siitä, kun olemme vastaanottaneet lähetyksen.

Onko kaikilla tuotteilla vaihto- ja palautusoikeus?
Palautusoikeus ei koske lahjakortteja, kustomoituja pelipaitoja (Replica Authentic ja Kannatuspelipaita) tai Game Worn -pelipaitoja.
Palautuksen ja vaihdon ehtona on, että tuotteen tulee olla käyttämätön ja alkuperäisessä kunnossa. Tuote on palautettava aina alkuperäispakkauksessaan.

Tilasin vahingossa väärän koon.

Mikäli huomaat tilanneesi väärän koon, olethan yhteydessä asiakaspalveluun. Voit palauttaa ja vaihtaa tuotteen 14 päivän sisällä tilauksen vastaanottamisesta, sillä varauksella, että korvaava tuote on vielä valikoimissa ja saatavilla. Mikäli näin ei ole voit palauttaa tuotteen edellä mainitun ajan puitteissa.

Palautuksen ja vaihdon ehtona on, että tuotteen tulee olla käyttämätön ja alkuperäisessä kunnossa. Tuote on palautettava aina alkuperäispakkauksessaan.

Palautusoikeus ei koske kustomoituja pelipaitoja (Replica Authentic ja Kannatuspelipaita) tai Game Worn -pelipaitoja.

Haluaisin peruuttaa tilaukseni.

Mikäli haluat peruuttaa tilauksesi, otathan välittömästi yhteyttä asiakaspalveluun. Mikäli tuote on jo ehtinyt lähteä varastoltamme, toimi asiakaspalvelusta saamiesi ohjeiden mukaisesti palauttaaksesi tuotteet.